Megérkezvén

2011.06.29. 21:06

Tíz napja kezdtem el írni a blogot, és ígértem még néhány posztot az utazás előtt. Sajnos, elég sok elintéznivaló akadt az utolsó napokban, megaztán ehhez társult némi bonyodalom az internetszolgáltatóval, úgyhogy nehézkes volt megoldani az online jelenlétet.

Nos, azonban ma késő délután szerencsésen megérkeztünk Finnországba. Egy ideges tegnap, egy álmatlanul vergődő éjszaka és egy nagyon feszült reggel van a hátunk mögött. Rettenetesen fáradtság, amit csak tetézett a nem túl kíméletes repülőút.

Megérkezvén Helsinkibe gyorsan taxit fogtunk, és siettünk a szállásra. Meglátva az apartmant volt némi csalódás, ugyanis nem épp ilyet foglalt Dae eredetileg, de a finn kollegák valamiért megváltoztatták. Így sajnos nem Helsinkiben, hanem az elővárosának tekinthető Espooban lakunk. Meglehetősen ingerszegény település, alig láttunk embereket az utcán. Ugyanolyan dísztéglás, emeletes házak mindenhol, a vasútállomásnál düledező szocreál építészeti remekek, restik, tarháló metálosok, valamint gyros- és pizzautánzatokat áruló néptelen büfék.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Találtunk egy kellemes ábécét, ahol megvettük a rövidtávú túléléshez szükséges élelmet. Ám nem kell minket annyira sajnálni, Ferihegyen a Liszt Ferenc duty free shopjában vettünk két rúd Pick mangalicaszalámit, ugyanis botrányosan olcsó volt. Az éhenhalás veszélye nem fenyeget minket egy jódarabig.

Tettünk este egy rövid sétát a szállásunk környékén. Nehéz lesz, de megpróbáljuk megszeretni Espoot. Holnap talán szebb vidékeire is eljutunk a városnak, persze, csak ha van olyan. Remélem, nem hoztam feleslegesen a fotoapparatot. :)

Update: 22:53 van jelenleg, a Nap most megy le. Kisgyerekek tombolnak a játszótéren.

A bejegyzés trackback címe:

https://finnus.blog.hu/api/trackback/id/tr343025698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása