Helsinki utcái

2011.07.23. 22:10

Hetente többször ellátogatunk Helsinkibe, és rengeteg fotó készült utcákról, épületekről és emberekről. Ideje közzétenni néhány képet, természetesen, némi ismertetővel ellátva.

 

 

 

 

 

 

A várost 1550-ben alapította Gusztáv svéd király, hogy ellensúlyozza a Finn-öböl túloldalán, komoly stratégiai pontként számon tartott Tallint. Helsinki azonban csak a 19. században indult jelentős fejlődésnek, ezért aztán hiába is keresnénk óvárosi hangulatú kerületeket. A városkép ennek ellenére nagyon kellemes, az utcák rendezettek és szellősek. Az épületekre inkább az egyszerűség jellemző, de azért próbálnak mindenbe valami egyedit tenni: baglyos és vikinges kapualjak, címerek és órák a homlokzatokon.

 

 

 

Kedvcsinálónak mutatok képet az Uszpenszkij ortodox katedrálisról, ami közvetlenül a piactér és a kikötő felett áll. Sajnos, akárhányszor arra jártunk, mindig zárva találtuk, talán legközelebb majd sikerül bejutnunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://finnus.blog.hu/api/trackback/id/tr173092385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása