Jó kezdet

2011.06.30. 21:09

A tegnapi csöpp csalódottság mára teljesen eltűnt. Igen, úgy néz ki, nem hiába foglalta a drága helyet a fényképezőgép a sok meleg ruha elől. Egyrészt, mert hőség van, másrészt pedig Espoo szép, csak mi lakunk rossz helyen. :)

Vettünk travel cardot, amivel keresztbe-kasul utazhatunk korlátozás nélkül 3 városban: Espoo, Helsinki és Vantaa. A bérletre elég nagy szükségünk volt amúgy is, hiszen ahhoz, hogy eljuthassunk Espoo belvárosába, múzeumok, egyetemek, templomok közelébe, 7-8 kilométer gyaloglásra lettünk volna kényszerülve. Nem vagyunk nyűgösek, de azért ez sok lenne nap mint nap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sikerült kissé jobban feltérképezni a környékünket. A vasútállomás elég komoly határvonalat képez: előtte restik, szocreál hangulat és üres utcák, mögötte viszont pezsgő élet, pláza, könyvtár, éttermek, parkok. Az épületek és az utcakép meglehetősen egyforma, alig lehet eligazodni. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A könyvtárból szereztünk térképeket és különféle prospektusokat az egyes városrészekről, úgyhogy nehéz lesz céltalanul bolyongani ezentúl. Persze, a térkép értelmezése még így is komoly agymunka lesz, ugyanis az utcaneveket képtelenek vagyunk megjegyezni, de talán majd ebbe is belejövünk idővel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Több szempontból is remek kezdetnek számított a mai nap. Először is, reggel futottam egy kisebb kört, hol aszfalton, hol erdőben. Érdekes, hogy szinte minden átmenet nélkül be- és kiléphetek a természetbe/-ből, mivel 2-3 utcánként bele lehet botlani egy kisebb erdőbe. Egyelőre még nincs szükségem zenére, pedig épp tegnap gondoltam rá elhűlve, hogy nem elég ide a jól bevált jazz, muszáj lesz valami helyi metálfélét hallgatnom, hogy bármi külső inger érjen. Nos, egyelőre nem kell.

A második fontos dolog, ami elűzte a csalódottságot, hogy Espoo kezdi megmutatni a szebbik oldalát. Nagyon lassan tárulkozik fel az idegen előtt, úgyhogy muszáj elébe mennem. Holnap buszra szállok, és meg sem állok a város kellős közepéig. Némi akadályt jelenthet az időjósok által ígért rettenetes időjárás, de majd meglátjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://finnus.blog.hu/api/trackback/id/tr273028425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása