Mindenekelőtt…

2011.06.20. 18:00

Még otthon, a kanapén ülve veszi kezdetét a blogszerkesztés, de hamarosan változik a helyszín. A fővárosi agglomeráció egyik településéről indulunk Finnországba június 29-én. Dae Helsinkiben kapott egy kiküldetéses munkalehetőséget, így első körben néhány hetet töltünk majd a finn fővárosban, aztán majd meglátjuk. De ezek még változhatnak, úgyhogy maradjunk egyelőre az előkészületeknél.

Alig egy hét múlva indulunk. Egy kissé hirtelen jött az utazás, mivel eredetileg egy hónappal későbbre terveztük a startot. Na, de nincs semmi gond, lesz még időnk mindent elrendezni magunk körül a hátralévő néhány itthon töltött nap alatt. Elkezdődött a lelkes listaírás, került egy nagyobb papiros a hűtőre, a dohányzóasztalra és a pénztárcába. Tennivalók, beszerzendő dolgok, mi kerüljön a bőröndbe, etc.

Azonban megpróbálunk másképp is készülni az utazásra. Remek lehetőség, hiszen csak ketten leszünk egymásnak, se család, se barátok. 1480 km távolságban, egy egyelőre idegen városban, idegen nép között, és ráadásul még a bioritmusunk is komoly megrázkódtatásokon fog átmenni, hiszen nem nagyon nyugszik le a Nap mostanság Finnusban. Egyszóval, nem lesz egyszerű, de ennek ellenére már alig várjuk. :)

A bloggal kapcsolatos tervekről annyit, hogy megpróbálunk minden nap életjelet adni, lehetőleg minél érdekesebben és fogyaszthatóbban, fotókkal fűszerezve. A blog kinézete, reményeink szerint, majd változni fog idővel, megpróbáljuk valamelyest egyedivé varázsolni, bár végülis a jelenlegi séma is egész kellemes.

Tervezünk még néhány posztot írni, míg itthon vagyunk, lenne pár téma, aminek érdemes részletesen utánajárni. Ismerkedés Helsinki jelenével, „must see” kiállítások felkutatása, sportolási lehetőségek, és persze az időjárás. Most épp 17 °C van odakint! :) 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://finnus.blog.hu/api/trackback/id/tr293000870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása